Varför ska du äta proteinpulver?

Jag får ofta frågor om varför man ska äta proteinpulver och det beror på är svaret. Är du aktiv och tränar mycket och har som mål att gå ner i vikt, bygga muskler eller att ”komma i bra form” är ett högt proteinintag A och O. Generellt sätt bör du ligga på ca 2/g per kg kroppsvikt– något som är svårt att komma upp i om du inte är extremt noga med att äta proteinrikalivsmedel!

Att nå den rekommenderade gränsen utan att kalorierna drar iväg är alltså ganska svårt om man försöker ligga på ett litet underskott i kalorier för att vässa formen!

Därför kan proteinpulver vara ett enkelt sätt att öka proteinintaget, och utan att få i sig mer fett eller kolhydrater.

Jag förespråkar även proteinpulver som ett alternativ till glass, godis och sötsaker! De flesta får ett sug framåt kvällen, och proteinpulver är nu för tiden otroligt välsmakande och ett perfekt livsmedel att använda för att svänga ihop en nyttig men otroligt god dessert!

 

Varför inte slänga ihop en brownie på chokladprotein, dadlar, banan, lite havssalt och kakao?
Eller plättar på vaniljprotein, ägg, banan och äggvita?
Eller proteinfluff genom att vispa vaniljprotein, frysta hallon och lite vatten?

Här om dagen gjorde jag denna underbara skapelse med BÖNOR som ingrediens- otroligt mättande, näringsrik med massa vitaminer och mineraler och otroligt proteinrik. Både bönor och protein håller dig mätt länge, och rå kakao är otroligt bra för att mota sötsuget och få dig att bli nöjd snabbare!

Här kommer receptet- och behöver du bunkra upp med protein så har vi riktigt goda smaker i shopen! klicka HÄR
Du behöver 

230 g kidneybönor
1,5 dl chokladprotein
4 msk rå kakao (eller efter smak)
0,5 dl kokosdryck
10 droppar stevia kokos
ev1/2 banan

mixa alla ingredienser och smaka av med mer protein, kakao eller vätska om så  önskas! Servera med kokosgrädde, bär eller något annat gott!

Lämna ett svar