Inget kommer gratis

Jag får emellanåt höra att ”jag är trött på att äta torsk heltiden” eller ”det är svårt att äta så mycket broccoli varje dag”. Och visst- varierar du dig inte blir det inte en rolig livsstil och något som du faktiskt kan leva med, men mitt mål är att du ska hitta en livsstil som gör att du slipper ”gå på diet” eller ta till snabblösningar, utan faktiskt kunna hålla en bra form året runt. Tänk på att inget kommer gratis!

Men då krävs det något från dig. Ingenting i livet kommer  gratis och i början av en livsstilsförändring krävs det en ansträngning, lite tankekraft och vilja! Men har du bara det  sista,viljan, så  kommer du klara det galant!

Torskceviche med sötpotatis- salsal en grön sallad med gröna bönor-  Absolut  något som kan ätas  istället för ”torr torsk och broccoli”

 

Men för att  det inte ska bli tråkigt eller enformigt  krävs det att du; 

  1.  Börjar testa nya produkter och råvaror. Har du inte ätit så mycket grönsaker,baljväxter eller fisk innan krävs det att du  vidgar dina vyer och vågar testa!
  2. Varierar dina grönsaker, tillagar dem på olika sätt, kryddar dem och testar nya kombinationer- något som kommer krävas lite  Googlande för  spännande recept  eller  inspiration, lite tid för att förbereda storkok av grönsaker och lite nyfikenhet! Men när du  väl  är van kommer det gå så mycket enklare!
  3. Torsk kan tillagas på  tusen olika sätt- mosa och krydda med taco-krydda och ät som tacos, koka, gör ceviche (googla och testa!) eller i  en fisksoppa? Dessutom kan  du byta torsken mot andra  vita fiskar eller kanske  räkor?

 

Min poäng är att bryta vanor och skapa nya  kommer inte utan en ansträngning från dig! Jag kan ge  dig redskap, jag kan  coacha  dig och  jag kan hjälpa dig på  vägen- men du måste ha viljan att  göra jobbet. Det är tufft i början, men när du kommer in i dina nya  rutiner kommer de snart sitta och gå på rutin! Tveka inte på att kontakta mig om du känner  att du kört fast så ska jag göra mitt bästa för att ge  dig alla verktyg jag  har i min  verktygslåda!

Lämna ett svar