Nyttigt Fröknäckebröd

Bröd i alla dess former är gudomligt goda. Tyvärr har bröd ett relativt dåligt rykte på grund av dess innehåll av mjöl, då främst vetemjöl. Men goda nyheter, detta goda knäckebröd är både nyttigt, glutenfritt och innehåller inget vitt mjöl! Dessutom är det ett högt innehåll av goda fetter och protein på grund av det höga fröinnehållet. Hur gör man då, kanske du tänker nu. Då är det bara att fortsätta läsa!

Ingredienser:

  • 1dl sesamfrö
  • 1dl pumpakärnor
  • 1dl solroskärnor
  • 1dl majsmjöl
  • 1/2 dl hela linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

Gör såhär:
Sätt ugnen på 150C. Ta fram en ugnsplåt och lägg ett bakplåtspapper på. Blanda alla torra ingredienser först, rör sedan ner oljan och vattnet. Låt svälla i 15-20min. Bred ut smeten tunt på bakplåtspapperet. Grädda i ugnen i ca. 1-1,5h. Tag ut efter halva gräddtiden och skär i rutor om så önskas, annars kan skippa detta steget och bara bryta bitarna sedan för en mer rustik känsla. Lägg därefter knäckebrödet på galler för att svalna.

Näringsinnehåll (hel sats):
Energi: 1861kcal/7786kJ
Kolhydrater: 66g
Fett: 151g
Protein: 50g

Lämna ett svar