Protein cheescake med högt proteininnehåll!!!
Ugn 180 grader, 40 min (10 min förgräddning av botten)
Ingredienser:
Botten
- 3 dl mandelmjöl
- 3 msk mandelsmör
- 1 msk agavesirap
Fyllning
- 900 g kvarg (naturell eller smaksatt)
- 2 hela ägg + 2 äggvitor
- 2 skopor proteinpulver
- 1 dl bär
- 20 droppar stevia eller 1-3 msk annan sötningsmedel (kan utelämnas)
Tillagning:
Mixa ingredienserna till botten i matberedare eller med stavmixer, pressa ner degen i en ungs form med borttagbara kanter (ca 24 cm i diameter). Förgrädda i ugnen i 10 minuter.
Blanda samman ingredienserna till fyllningen (ej bären) till en jämn smet.
Häll smeten över den förgräddade botten, toppa med bären.
Grädda kakan i ca 30 minuter eller till den stelnat på utsidan (skall vara lite lös på insidan).
När kakan har svalnat, lägg den i kylen minst 1 timma (godast blir den om den får stå över natten)
Antal portioner 10
Näringsvärde/port:
Energivärde – 205 kcal
Protein – 22 g
Kolhydrater – 7 g
Fett – 9 g