PROTEIN CHEESCAKE

Protein cheescake med högt proteininnehåll!!!
Ugn 180 grader, 40 min (10 min förgräddning av botten)

Ingredienser:
Botten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 msk mandelsmör
  • 1 msk agavesirap

Fyllning 

  • 900 g kvarg (naturell eller smaksatt)
  • 2 hela ägg + 2 äggvitor
  • 2 skopor proteinpulver
  • 1 dl bär
  • 20 droppar stevia eller 1-3 msk annan sötningsmedel (kan utelämnas)

Tillagning:

Mixa ingredienserna till botten i matberedare eller med stavmixer, pressa ner degen i en ungs form med borttagbara kanter (ca 24 cm i diameter). Förgrädda i ugnen i 10 minuter.

Blanda samman ingredienserna till fyllningen (ej bären) till en jämn smet.

Häll smeten över den förgräddade botten, toppa med bären.

Grädda kakan i ca 30 minuter eller till den stelnat på utsidan (skall vara lite lös på insidan).

När kakan har svalnat, lägg den i kylen minst 1 timma (godast blir den om den får stå över natten)

Antal portioner 10

Näringsvärde/port:

Energivärde – 205 kcal
Protein –  22 g
Kolhydrater – 7 g
Fett – 9 g

Anmäl dig för en kostnadsfri rådgivning 

Lämna ett svar