Yoga – träningsformen som passar alla!

Idag är det internationella yogadagen! Därför tänkte jag prata lite om yoga och ta upp några av hälsofördelarna med träningsformen.

Yoga är en träningsform som utmanar kroppen både fysiskt och psykiskt. Då du utövar yoga regelbundet så tränar du upp balans, styrka och smidighet samtidigt som du sänker stressnivåerna och fokuserar mer på ditt inre. Det är en träningsform som passar alla, oavsett träningsbakgrund och nivå. Du kan även utföra yogan i princip var som helst: utomhus, på gymmet, hemma eller på jobbet. Den enda utrustningen du behöver är en yogamatta, sen är det bara att sätta igång!

Det finns många olika stilar av yoga, från mer stilla former (hatha, yin) till mer utmanande (vinyasa, bikram, ashtanga). Yoga kan vara allt från att sitta på mattan och fokusera på andningen till att stå på huvudet och balansera. Jag rekommenderar alla att börja med yoga eftersom det är så välgörande för både kropp och själ. I dagens samhälle där vi stressar mycket så är det viktigt att ibland stanna upp och fokusera inåt. Det fungerar också som en bra komplement till annan träning där musklerna kan bli spända och ansträngda. Börja med 20-30 min och utöka sedan både längden och svårighetsgraden.

Lämna ett svar