Tio hälsosamma vanor att börja med

1. Tänk på andningen, ta några djupa andetag under dagen för att syresätta kroppen ordentligt och hitta tillbaka till lugnet.
2. Ta med en vattenflaska, på så sätt blir du påmind om att dricka vatten under hela dagen och får bättre koll på hur mycket du dricker.
3. Ta alla chanser till rörelse – gå istället för att ta bilen eller bussen om möjligt. Ta trapporna istället för hissen.
4. Ät grönsaker till alla måltider – lägg till en morot, gör en stor sats blandad sallad som du äter av i flera dagar eller köp ett paket groddar.
5. Ät ett kvällsmål någon timme innan du går och lägger dig eftersom man aldrig ska gå och lägga sig hungrig. Även fast du tränar sent så är det viktigt att få i sig något innan läggdags.
6. Se till att få frisk luft varje dag, det behöver inte vara en långpromenad, det kan räcka att bara gå ut fem minuter för att få lite solljus och ta några djupa andetag.
7. Skapa rutiner kring sömnen, försök att gå och lägga dig och gå upp ungefär samma tid varje dag. Kom fram till hur många timmars sömn just du behöver för att må som bäst och sträva efter det.
8. Reflektera kring ditt mående dagligen. Skriv ned några rader på kvällen, prata med någon som står dig nära eller fundera för dig själv. Hur mår jag idag? Varför mår jag såhär? Hur vill jag må? Vad behöver jag göra för att må så?
9. Tänk på hållningen – dra ihop skulderbladen och försök slappna av i axlarna. Gör några enkla stretch-övningar under dagen.
10. Ät medvetet – var inte stressad när du äter, se till att tugga ordentligt och fokusera på det du äter.

Lämna ett svar