Tänk utanför boxen!

Vi alla har något som vi tycker om, som kanske inte i första taget faller i kategorin ”hälsosamt” och som många tror att de måste välja bort när de vill byta till en hälsosam livsstil. Men med lite innovativ förmåga och våga tänka utanför boxen så behöver inte det vara fallet!!

Vi tar en klassiker; Köttfärsås och spagetti 
– Testa att byta köttfärsen mot kycklingfärs,använd steviaketchup och servera med bönpasta, eller kanske zucchini som du har strimlat med en osthyvel?

Lasagne? 
– använd samma kycklingfärssås, ta och skiva sötpotatis i skivor och använd som plattor och toppa med keso!

Köttbullar?
– Gör egna på kycklingfärs och servera med makaroner på bönor!

Pizza då?
– Här kan du mixa 1 blomkålshuvud, blanda med 1 ägg, 2 msk kokosmjöl och 1 tsk fiberhusk, grädda i ugnen och sen toppa med det du vill ha på!

Sen har vi chokladbollar och andra sötsaker
– där kan du mixa chokladproteinet som du finner i vår web-shop (HÄR) med havregryn, dadlar, kakao och kaffe- och du har dina nya favoriter

Min stora last är MACKOR! Min lösning är att baka bröd på bönor och ägg, men när tiden inte finns till ser jag alltid till att ha sötpotatis som jag har skivat i skivor och bakat i ugnen på 200 grader i ca 20 min. Köp den rundaste sötpotatisen du hittar så ”mackan” blir större, och sen kan du bara toppa med valfritt pålägg!

 

 

 

Behöver du mer tips, inspiration eller vill ha hjälp med hur du kan hitta en balans och ett långsiktigt tänk för att skapa en hållbar vardag och komma i en form du kan trivas i året runt- Boka en timma med mig så ska vi hitta en lösning för dig! Jag hjälper dig mer än gärna!

Lämna ett svar