Sommarrullar till alla hjärtans dag!

Idag är det ju alla hjärtans dag och snart är det även dags för helg! Kanske vill du lyxa till det lite extra med en god middag? Ett tips är då att göra vietnamesiska sommarrullar! Det är superenkelt, så gott och väldigt nyttigt. Det passar både som förrätt eller som en enklare huvudrätt.

Det du behöver är såklart rispapper och saker att lägga i rispapperet. Du kan ha till exempel avokado, morot, gurka, böngroddar, koriander samt jordnötter. Tänk olika texturer och smaker!

Till dippsåsen:
1/2 dl sesamolja
1/2 msk soja
1/2 klyfta vitlök
1 msk jordnötssmör
1 tsk äppelcidervinäger 
Agavesirap/honung
Lime
Sesamfrön
Ingefära


Blanda ihop sesamolja, soja, jordnötssmör och vinäger. Pressa i vitlöken och riv eventuellt i en bit ingefära om du vill ha lite hetta. Smaka av med limesaft och agavesirap eller honung. Ha till sist i sesamfrön. Förbered dina tillbehör som du vill fylla rullarna med. Lägg ett rispapper i ljummet vatten tills det mjuknat och fördela korianderblad i botten (ungefär i mitten). Lägg sedan på tex avokado, morötter, gurka, groddar och hackade jordnötter. Vik in sidorna och rulla sedan ihop till en rulle. Lägg upp på en tallrik och doppa i såsen!

Lämna ett svar