Idag bjuder jag på ett supergott middagstips med lax! Som marinad till laxen använde jag soja och lime, vilket gjorde att den blev väldigt saftig. Jag brukar annars ha sås till allt, men här behövdes det inte ens. Jag använde fullkornsris istället för vitt ris då det innehåller mer fibrer och mättar mer. Här kommer receptet, hoppas ni gillar det!
4 laxfiléer
Fullkornsris
1 broccolihuvud
1/4 vitkålshuvud
1/2 zucchini
2 morötter
2 avokado
4 msk japansk soja
2 lime
Flingsalt
Sesamfrön
1 msk Neutral olja
Blanda soja, sesamfrön och limesaft i en skål. Smaka av med flingsalt. Lägg laxen i en ugnsform och slå över sojan. Sätt in laxen i ugnen på 150 grader i ca 20 min (ta ut och titta efter ca 15 min så att den inte blir torr). Koka riset enligt anvisningarna och hacka upp broccoli, vitkål och zucchini i mindre bitar. Stek grönsakerna i olja på hög värme tills de mjuknat och fått lite stekyta. Smaka av med salt. Hyvla moroten i strimlor med ex en potatisskalare. Halvera avokadon. Smaklig måltid!