Sockerfri hallon- och blåbärspaj med marängtäcke

Ingredienser (1 port paj):

  • 30 g pankoströbröd (GLUTEN)
  • 10g vassleproteinpulver i smak av vanilj
  • 1 ägg
  • Hallon och blåbär (frysta) i önskad mängd
  • Kardemumma
  • Sötströ

Gör såhär:

Börja med att separera äggula och äggvita. Blanda pankoströbrödet med äggulan, vassleproteinpulvret och lite kardemumma. Lägg bären i en liten portionsugnsform och pudra över kardemumma. Lägg smuldegen över bären. Vispa den överblivna äggvitan med lite sötströ. Bred ut över pajen. Gräddas i ugnen, 220C i 8-10min eller tills marängen fått en fin färg.

Näringsvärde: 206kcal, 16,4g protein, 6g fett, 22,5g kolhydrater.

Behöver du hjälp med att komma igång med kosten eller träningen? Boka in dig på en kostnadsfri rådgivning hos oss på Gympro!

Lämna ett svar