Snabblagat!

Här kommer ett tips på en maträtt som går att laga på ca fem minuter, som är full av nyttigheter, som är god och som är mättande! Hur bra låter inte det? Ibland kan en kylskåpsrensning resultera i de bästa måltiderna. Häromdagen hittade jag grönkål som jag hade fryst in (tips!), ägg, körsbärstomater, persilja och citron hemma. Av detta lagade jag en superlunch!

Börja med att hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt grönkål (mer än du tror eftersom den sjunker ihop av värmen) och stek någon minut. Halvera tomater och tillsätt till pannan. Knäck till sist i ägg och rör runt tills äggen liknar äggröra i konsistensen. Salta och peppra och häll sedan upp på en tallrik. Toppa med färsk citronsaft och persilja, klart! Jag lade till några frökex för att få med lite fibrer också.

Passa på att äta så mycket grönkål du bara kan nu när det är säsong. Grönkålen är supernyttig och kan användas i alla möjliga rätter. Om du tycker att den känns hård att äta som den är så prova att steka den, då kommer mycket av smaken fram samtidigt.

Lämna ett svar