Snabblagat del två!

Jag vet inte hur det är med er men själv har jag varken tid eller energi att laga avancerade middagar just nu. Men jag vill ju ändå äta mat som är bra för mig. Ett livsmedel som är perfekt att ta till då är ju ägg! Fulla av protein och viktiga näringsämnen som gör att man blir mätt. I tisdags bjöd jag på en lite annorlunda version av äggröra, idag tänkte jag bjuda på ett ett lite lyxigare recept på omelett. Tanken är att du ska göra en helt vanlig omelett och att du därefter toppar din omelett med det som finns hemma, exempelvis grönsaker, på så sätt blir rätten lite roligare och du får samtidigt i dig mer grönt.

Börja med att vispa ihop fyra ägg med 4 msk mjölk eller vatten. Krydda med salt och peppar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och häll i äggsmeten. Stek på medelvärme och rör lite i omeletten i början. När omeletten börjar bli färdig så toppar du den med det du föredrar. Jag hade salladsblad, körsbärstomater, avokado och en skvätt olivolja. Just avokado är en bra grej eftersom den också är mättande och innehåller bra fetter.

Lämna ett svar