Saker som är bra att ha hemma del 2

Fisk – köp hem fisk när den finns till extrapris och förvara i frysen. Ta fram kvällen innan den ska användas. Vi äter alldeles för lite fisk i förhållande till kött, köp hållbart fiskad och gärna ekologisk!
Spenat – både fryst och färsk spenat är bra att ha hemma. Köp storpack även fast du köper färsk, den går nämligen utmärkt att frysa in! Tillsätt i grytor, blanda i salladen, stek i olja, gör soppa mm.
Yoghurt/kvarg – naturell yoghurt eller kvarg är alltid bra att ha hemma. Funkar både som frukost, mellanmål och som grund i såser.
Nötsmör – det finns en mängd olika nötsmör att välja på i butik. Välj gärna en sort utan tillsatt socker, vissa finns även utan tillsatt salt. Innehåller nyttiga fetter och protein men också en hel del kalorier, så överdosera inte (jag vet att det är svårt!).
Frukt – se till att ha frukt hemma för att alltid ha ett enkelt mellanmål till hands. Överbliven frukt kan användas i bakning (bananbröd!), pressas till juice eller användas till annat (rivet äpple som gröt-topping tex)
Lök – grunden till all bra matlagning och otroligt nyttigt. Prova olika sorters lök för variation. Lök håller också otroligt länge om den förvaras rätt.
Tomatpuré – jag har nästan alltid tomatpuré som grund i mina grytor. Jag brukar steka den tillsammans med lök och kryddor för att skapa en lite kryddig smak.
Citrus – citron och lime förhöjer de flesta maträtter enligt mig. Kan också användas för att smaksätta vattnet för att göra det lite roligare.
Chili – stark mat sägs leda till ökad förbränning, oavsett om det är sant eller inte så är ju kryddstark mat gott! Om du inte vill köpa färsk chili så köp en burk sambal oelek eller chilipasta.
Broccoli – visste du att broccoli innehåller mer protein än kolhydrater? För att behålla så mycket som möjligt av näringen så ånga broccolin istället för att koka den. Den kan också råstekas. Använd även stammen!

Del ett av ”saker som är bra att ha hemma” hittar du här: https://www.gympro.se/saker-som-ar-bra-att-ha-hemma/

Lämna ett svar