Så blir du pigg igen!

Vi har nu kommit in i den här perioden då det är som mörkast och solen inte visar sig alltför ofta. Tröttheten är påtaglig och motivationen är inte på topp. Känner du igen dig? Visst kan man härda ut och vänta på våren men då missar man ju också en stor del av livet. Det är ju också synd att kasta bort allt det där jobbet som man kanske gjort tidigare under hösten. Jag tänkte därför komma med några tips på hur man kan få lite mer energi och motivation nu under den mörka delen av hösten.

– Ta en promenad på förmiddagen eller under lunchen då det är som ljusast ute. Även fast solen kanske inte lyser så får man ändå tillgång till lite dagsljus. Man får samtidigt frisk luft och bryter stillasittandet.

– Tänk ännu mer på kosten! Det är nu extra viktigt att få i sig näringsrik mat som bidrar med energi. Det är ju faktiskt kosten som till stor del avgör hur bra vårt immunförsvar fungerar. Försök få in så mycket vitaminer och mineraler som möjligt, tänk grönt!

– Ta till kosttillskott för att vara säker på att du får i dig allt din kropp behöver, framför allt vitamin D som vi annars får mestadels från solen. Tänk över om du utesluter något ur din kost och vad dessa livsmedel innehåller som du skulle kunna behöva.

– Håll dig till rutiner. Rutiner är alltid viktiga för ett balanserat liv men nu är de extra viktiga för att kroppen ska må bra. Försök att gå upp samma tid som du brukar även fast det är mörkare på morgonen tex. Träningen är också lätt att hoppa över då det kan kännas motigt att ta sig ut men jag lovar att det är värt det när du väl har genomfört det där passet! Träna kan man ju också göra hemma, det viktiga är att det blir av. Om man känner sig frusen hjälper träning också till att få upp värmen i kroppen, perfekt!

– Prova yoga eller meditation. Avsätt en halvtimme, tänd några ljus, sätt på din bekväma kläder och ägna dig åt avslappning. Du kommer garanterat få mer energi efteråt!

Lämna ett svar