Pumpa – Goda skäl till att äta pumpa (oavsett tid på året!)

    Nu runt halloweentider är det vanligt att flera av oss köper pumpa för att dekorera med. Men visste ni att det finns många anledningar till att faktiskt också äta delikatessen? Nedan listar jag de bästa anledningarna till att använda pumpaköttet istället för att bara kasta bort det!

    • Näringsrik: Pumpa innehåller mycket C-vitamin, mineraler och betakaroten. Betakaroten är en så kallad provitamin A, dvs att den kan omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin är viktig för bland annat huden, synen och slemhinnornas optimala funktion.
    • Fiberrik: Pumpa innehåller mycket fiber vilket är bra för kolesterolvärdet och att hålla magen i trim.
    • Pumpakärnor är ett utmärk snacks och passar perfekt till att strö över kvargen eller salladen.

    Lämna ett svar

    Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

    Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor så samtycker du till detta.

    Stäng