Nyttigt bananbröd

Bananbrödet blir alltmer populärt och det är ju inte så konstigt, det är ju så otroligt gott! Det är också ett bra sätt att ta tillvara på gamla bananer som man annars kanske hade slängt. Många bananbröd kan mer klassas som bakverk än bröd eftersom de innehåller en hel del socker och smör. Jag testade därför att göra en lite nyttigare version av bananbrödet för att kunna äta det mer som ett mellanmål. Jag tycker att det blev riktigt bra!

3,5 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 bananer (1 till garnityr)
3 msk kokosolja
1 avokado
1 msk honung (valfritt)
1 ägg
2 msk chiafrön

Mixa havregryn till ett mjöl och blanda med de torra ingredienserna. Mixa bananer, avokado, ägg, kokosolja och eventuell sötning till en inte helt jämn smet. Blanda samman med de torra ingredienserna och häll i en smord brödform. Garnera med en banan och grädda i ugnen på 175 grader i ca 60 min. Låt svalna helt innan du skär upp det. Servera med exempelvis jordnötssmör, mums!

Lämna ett svar