Denna skönhet är lika näringsrik som den är god! Självklart går den att variera i oändlighet, bara fantasin sätter gränserna (notera i sådana fall är att det beräknade näringsinnehållet då också kommer att förändras).
Recept (för en pizza)
Pizzabotten:
– 250g blomkål
– 30g kikärtor (går med fördel att öka)
– 1 ägg
Topping:
– 100g färdig salladskyckling
– 20g valfri dressing
– 20g tomatpuré
– Valfria grönsaker
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200°C. Koka blomkålen mjuk. Mixa blomkål, kikärtor och ägg till en slät ”deg”. Smaksätt med valfria kryddor (jag använde salt, peppar, vitlök och chili). Forma till en pizzabotten på ett bakplåtspapper. Förgrädda i mitten av ugnen i ca 20min (beroende på tjocklek). Pensla på tomatpuré och lägg på önskad topping. In i ugnen igen!