NYTTIG granola

Det är många som äter musli, granola och andra toppings på yoghurt (som i sig inte är speciellt mättande…) på morgonen. Jag väljer ofta att ta bort dessa typer av matvaror då de inte mättar speciellt bra, innehåller ofta socker och andra tillsatser och man äter ofta mycket mer än en ”standardportion”. Men ska man äta granola kan man enkelt göra sin egen, med otroligt mycket protein och mycket bättre näringsvärde!

För en plåt behöver du
2 dl bovete eller blötlagt helt bovete
2 dl äggvita
1 dl vaniljvassle
1 dl pumpakärnor
kanel, kardemumma, ingefära

Blanda alla ingredienser och bred ut på en plåt. Rosta i ugnen på ca 175 grader i 10 min. Sen tar du ut plåten, delar på ”kakan” så det blir småbitar och lägger in i ugnen i ca 10-20 min (tills de fått färg). Ta ut och tillsätt kokoschips!

 

Lämna ett svar