Här kommer ett supergott och enkelt middags- eller lunchtips!
Allt du behöver är:
Blandade salladsblad
Kokta rödbetor
Tomater
Avokado
Fetaost
Rostade valnötter
Rostade solroskärnor
Krasse
En skvätt olivolja
Lite citronsaft
Koka rödbetorna med skalet på eftersom det är är mycket enklare att dra av det med händerna när rödbetorna är färdiga än att skala dem innan med en skalare. Ett tips är att koka en stor sats rödbetor (passa på nu när de är i säsong!) och förvara de du inte äter direkt i kylen. Skiva upp och använd till sallader, som kolhydratkälla osv. När jag ”bygger ihop” en sallad brukar jag alltid som grund ha rejält med gröna blad, tänk spenat, ruccula, mangold, dessa mörkgröna blad är fulla med nyttigheter och har även en god smak! Nötter och frön är perfekta att toppa en sallad med eftersom de ger ett gott crunch och bidrar med bra proteiner. Även fetaosten bidrar med proteiner och avokadon innehåller bra fetter som gör salladen väldigt mättande. Toppa din sallad med en skvätt olivolja och pressa över citronjuice för att fräscha upp och göra salladen frisk. Smaklig måltid!