Mat innan morgonträning

Ett annat önskemål jag fått är vad man kan äta på morgonen innan ett träningspass. Det kan vara bra att få i sig något litet innan och sedan äta mer efter passet. Det går också bra att träna på tom mage om man föredrar det. En lättare frukost någon timme innan passet kan dock ge lite extra energi. Om man är frusen på morgonen kan en kopp te eller varmt citronvatten vara värmande för kroppen samtidigt som man får i sig vätska. Tänk också på att ju hårdare träning, desto mer energi kommer du att behöva, både innan och efter passet. Så, här kommer några tips på lätta men mättande frukost-alternativ innan träning!

Kokt ägg
Perfekt att förbereda kvällen innan. Mättande och fullt med protein och andra nyttigheter!

Grön smoothie/juice
Köp en färdig eller mixa ihop din egen blandning. Använd dig av ex färsk spenat, gurka, avokado och selleri för att få in det gröna. Blanda med ex mango, äppeljuice, citron och ingefära (se tidigare inlägg för recept!). Du kan även tillsätta proteinpulver för extra energi.

Kvarg med banan
Välj en sockerfri variant för att undvika snabba kolhydrater som snabbt tar slut. Ett snabbt sätt att få i sig både protein och kolhydrater.


Lämna ett svar