Måste man vara motiverad?

Måste man vara motiverad för att börja träna eller äta mer hälsosam?. Svar nej. Man kan se på träning och kost på samma vis som att man borde/måste gå till jobbet. Inte är vi väl alla motiverade till att varje dag gå och jobba eller plugga men vi gör det ändå. Varför ska det behöva vara annorlunda med din hälsa?

Om du väntar tills du blir motiverad finns det en överhängande risk att din hälsostatus aldrig någonsin kommer förbättras. Snarare tvärtom, bara försämras. Om man istället ser sin hälsa som en prioritering, ett åtagande mot sig själv, någonting man måste göra likväl som man går till jobbet varje dag, så kommer man tillslut bli motiverad. Varför? Jo, för att när du upplever resultaten från din träning eller kostförändring så kommer motivationen till att fortsätta och bli ännu bättre faktiskt att komma.

Det är en myt att man måste vara motiverad för att börja leva hälsosammare. Man behöver inte känna för att göra saker utan man gör det ändå. Tro mig, ditt framtida jag kommer att tacka dig oavsett!

Lämna ett svar