Keso kanske känns lite tråkigt och överskattat men jag skulle säga att det är ett utmärkt livsmedel! Det är perfekt som frukost och mellanmål och är dessutom lätt att ta med sig. Det är fullproppat med protein vilket gör att det passar bra efter träningen, 250 g keso (4 %) innehåller hela 34 g protein! Ett kokt ägg innehåller endast 6 g protein och 250 g kvarg (0,2 %) innehåller 25 g protein.
Det finns också olika fetthalter att välja mellan, från 0,2 % – 4 % för de naturella. De smaksatta varianterna innehåller ofta lite högre fetthalter och är dessutom ofta sötade. Därför skulle jag rekommendera de naturella varianterna, dessa kan man sedan smaksätta som man själv vill.
– Ät den naturella keson i en skål toppad med ex äppelbitar, kanel och nötter. Andra toppingar som är goda är banan och hallon eller varför inte mango!
– Ett annat alternativ är att äta keso på mackan eller toppad på en halv avokado, mums!
– Du kan även göra kesoplättar som du toppar med bär. Blanda 250 g keso med 2 ägg och 1 msk mjöl/fiberhusk samt en nypa salt. Stek i kokosolja.
Bild hämtad från: https://www.arla.se/produkter/cottage-cheese/