Hur har det gått med nyårslöftet?

Nu är snart hela januari förbi och vi är mitt inne i den tuffaste perioden på året enligt många. Det är kallt, mörkt, svårt att träna utomhus, förkylningar osv osv. Kanske känns de där nyårsmålen långt borta nu såhär en månad senare?

Alla kanske inte känner såhär, men jag tror att många gör det (i alla fall jag!). Därför tänkte jag försöka ge några enkla tips och kanske lite pepp för att hitta tillbaka till motivationen igen!

– För det första: gå tillbaka till de mål du satte upp för dig själv och stäm av hur du ligger till. Det kan ofta hjälpa att bara se målen för att man ska hamna rätt igen.
– För det andra: kom ihåg VARFÖR du satte upp målet/målen, fundera kring hur du mår just nu och om du är på rätt väg till att må så som du vill.
– Om det känns svårt att hitta motivationen kan det vara så att du satt upp för höga mål för dig själv, gör dem då enklare för att det inte ska kännas helt omöjligt. Hellre lite än ingenting. Till exempel, hade du som mål att springa 5 km varje dag? Börja istället med att springa 1 km eller gå 5 km.
– Kom ihåg att regelbunden träning, en bra kost och tillräckligt med sömn är grunden för att hålla sig frisk och pigg! Lägg extra krut just på det som får dig att må som bäst under dessa månader. Se det som en utmaning, preppa kroppen och ge den de bästa förutsättningarna.
– Om det känns alldeles för tungt att både tänka på träningen och kosten just nu, så välj att fokusera på en av dem.

Kom ihåg, var förlåtande mot dig själv! Det är inte lätt att vara på topp alltid, särskilt under vinterhalvåret. Nya vanor tar tid att etablera, så ha tålamod.

Lämna ett svar