Höstsallad

Jodå, det går att äta sallad även när det börjar bli kyligare ute! Det finns massor av råvaror som är i säsong nu och som kommer att vara det hela hösten och vintern som man kan använda sig av. Kål, betor, svamp och pumpa till exempel. Med hjälp av dessa råvaror kan du dessutom göra salladen mer matig. Ett tips är att rosta ex rödbeta, morot, blomkål och pumpa i ugnen på en stor plåt och sedan använda sig av dem i olika typer av rätter. Som kolhydratkälla till proteinet, mixade till en soppa eller som jag nu kommer att tipsa om – i en sallad!

Butternutpumpa
Zucchini
Champinjoner
Rödlök
Ruccula
Fetaost
Pumpakärnor
Olivolja
Flingsalt
Timjan

Dela butternutpumpa, zucchini, rödlök och champinjoner i mindre bitar. Salta och ringla över lite olivolja samt krydda med timjan. Rosta i ugnen ca 10-15 min på 250 grader. Tillsätt färska rucculablad, smula över fetaost och toppa med rostade pumpakärnor. Klart!

Salladen kan ätas kall eller lite ljummen om man föredrar det.

Leave a Reply