Höst = nystart!

Hösten börjar närma sig med stormsteg och för många betyder det – nystart!

Sommaren innebär ofta en hel del mat och dryck och inte lika mycket träning. Rutinerna försvinner i takt med att semestern börjar och det är svårt att hålla sig ifrån frestelser. Det kan vara ok, huvudsaken är att man hittar tillbaka till de där rutinerna igen och inte ger upp efter en svacka.

Ett tips är att sätta sig ned i lugn och ro och gå igenom hur det närmsta halvåret kommer att se ut med jobb, skola, fritid, resor osv. och att därefter se var träningen kan komma in. Om man inte planerar in träningen så är det lätt att den inte blir av alls. Det måste finnas tid, 15 minuter per dag kan räcka om det skulle vara så. Huvudsaken är att träningen blir en naturlig del av vardagen, inte något man ägnar sig åt OM man får tid över. Även kosten behöver planeras för att den ska fungera. Handla hem det du vill ha i kylskåp och skafferi och gör matsedlar för veckan. Planera och förbered för att underlätta matlagningen.

Att sätta upp mål är ett annat sätt att komma in i bra rutiner. Vad är viktigt för dig i ditt liv? Vad behöver du för att må bra? Hur ser du dig själv ett halvår framöver? Se sedan över vad du behöver göra för att nå dessa mål och skapa rutiner i ditt liv för att göra det möjligt. Ett annat sätt kan vara att se bakåt, vad har fungerat tidigare? Vad har inte fungerat? På så sätt kan man lära av sina tidigare erfarenheter. Om du till exempel inte trivs med att träna ensam, börja träna tillsammans med någon för att öka motivationen.

Ta kontrollen och glöm inte att njuta på vägen!

Lämna ett svar