Ingredienser:
- 1,5 dl (60g) havregryn
- 1dl vassleproteinpulver med smak av vanilj
- 3/4 tsk bakpulver
- 2msk valfritt nötsmör
- 1 ägg
- 2 msk osötad äppelmos
- 20g hackad mandel
- 10g torkade tranbär
- Kanel och kardemumma (valfritt)
Gör såhär:
Börja med att sätta ugnen på 175C. Rör sedan ihop alla de torra ingredienserna i en bunke, dvs havregrynen, vassle och bakpulver. Rör sedan ihop nötsmöret, ägg och äppelmoset till en slät smet och vänd till sist ner mandeln och de torkade tranbären. Blanda sedan den blöta smeten med den torra och rulla till bollar i önskad storlek. Lägg ut bollarna på en bakplåt med bakplåtspapper och platta till. Gräddas i mitten av ugnen 6-8 min, eller till kakorna blir gyllenbruna.