Essentiella aminosyror är a och o för din träning

Vilken funktion har de essentiella aminosyrorna efter träning?

Muskler behöver protein för sin omsättning.
Protein består av aminosyror.
Essentiella aminosyror spelar roll för muskelutvecklingen

Muskelmassan viktig för hela kroppen, protein behövs för en rad olika processer i kroppen. De ingår i vårt immunförsvar, i ämnesomsättningen, skelettomsättningen, utgör viktiga transportmolekyler för många olika näringsämnen och är helt nödvändiga för muskeluppbyggnad och återhämtning.

Hård styrketräning är signaler till musklerna att börja nytillverkad muskelprotein och bygga sig större och starkare. Efter träningen kan så lite som sex gram essentiella aminosyror (vilket motsvarar runt fyra deciliter vanlig mjölk, fil eller yoghurt) stimulera ett ökat netto synes. Det är imponerande att så lite mat faktiskt ger en mätbar effekt. Ju mer av de essentiella aminosyrorna du får i dig, desto större blir muskeluppbyggnaden.

Histidin:
Den första essentiella aminosyran finns i magert kött, särskilt köttfärs och kalkon. Det är särskilt framträdande i rökt skinka, vilt kött och produkter fläsk. Den finns i både kött och skin av kött. Du kan också få histidin från ägg, soja, jordnötter, parmesanost och sesam.

Isoleucin:
Finns i fisk, med den högsta halten i gädd, torsk och andra Nordatlantiska skaldjur. Denna aminosyra finns också i ägg, både vita och äggula. Sojaprotein och tofu har också den.

Leucin:
Leucin är en annan aminosyra som finns i fisk och skaldjur, särskilt fisk som gädda, torsk, och tonfisk samt i ägg. Det finns även i keso, parmesan, sesam, och kött vilt , särskilt vattenbuffel och älg . Denna aminosyra är viktig för lever och fettvävnaden samt konstruktion av bindväv och muskler.

Lysin:
Lysin kan härledas från de flesta kött, men även från kikärtor, linser, parmesan, quinoa och sojabönor. När det gäller kött så innehåller kyckling och havskatt stora mängder lysin.

Metionin:
Hittade i spannmål, ägg, sesamfrön, senapsfrön, jordnötter och paranötter. Metionin kan också konsumeras i fisk och annat kött. Mycket lite metionin finns i baljväxter och andra grönsaker.

Fenylalanin:
Intressant är fenylalanin som finns i bröstmjölk hos de flesta däggdjur och har en antiseptisk och antidepressiv effekt när de konsumeras. Logiskt är då att du kan få det från huden och köttet hos de flesta djur och fiskar, även i ett antal tillverkade varor som bland annat lightläsk och andra förädlade livsmedel. Jordnötter, ägg och soja har det också.

Treonin:
Ungefär som metionin så finns treonin i de högsta halterna i keso, sesamfrön, fågel, fisk och linser.

Tryptofan:
Kanske den mest kända aminosyran är tryptofan som finns rikligt av i kött och fisk, ägg, sesam och solrosfrön, choklad, yoghurt och mjölk . Tryptofantillskott har tidigare ifrågasatt på grund av oro för hälsan, men nu har det återvänt till många butiker i både USA och Europa och säljs nu som ett komplement vid vissa apotek

Valin:
Liknar leucin och isoleucin i sin kemiska sammansättning. Valin finns i kött, särskilt nötkött och mejeriprodukter. För dem som inte kan konsumera kött och mejeriprodukter så rekommenderas kosttillskott som bland annat säljs på apotek och hälsokostaffärer världen över online. Vissa valin finns i sojaprotein, parmesan, och sesam.

Gympro Nutrition´s Bcaa

Gympro Nutrition BCAA  innehåller grenade aminosyror av högsta kvalité som bibehåller befintlig muskelmassa och stimulerar uppbyggnaden av ny muskelmassa. Denna BCCA har en smak av passionsfrukt med inslag ananas med fördelningen 8:1:1 med fördel till aminosyran Leucin. Detta har visat sig vara ett vinnande koncept, och stödjer kroppens muskelproteinsyntes optimalt.

Det som skiljer Gympro BCAA från mängden är det tillsatta L-glutaminet som förbättrar upptaget av BCAA. Utöver detta så är smaken väl framtagen för bästa smakkänsla. BCAA gynnar dig som tränar genom att höja din mjölksyretålighet för att du skall kunna prestera bättre under dina träningspass. Därför är det optimalt att inta denna BCAA för och under träningspasset.

Lämna ett svar