Granola sötad med banan

Granola ingår i min dagliga frukostrutin, därför vill jag ju äta granola utan onödiga tillsatser och dolt socker. Eftersom jag äter granola i princip varje morgon så lägger jag ju också mycket pengar på att köpa den färdig i butik, SÅ därför tänkte jag göra min egen granola! Det är ju inte alls svårt och man får samtidigt 100 % koll på innehållet. Det är också ett bra sätt att få göra sin egen perfekta kombination av gryn, frön och nötter. Jag provade att endast söta granolan med banan vilket funkade superbra! Här nedan finns receptet om du också vill testa.

2 mogna bananer
3 msk kokosolja

7 dl havregryn
1 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
2 nypor flingsalt

Kokosflakes
Nötter
Torkade bär eller frukt

Mosa bananerna och blanda med rumstempererad kokosolja. Blanda samman havregryn, frön och kryddor och häll i banansmeten. Blanda noga tills smeten är jämnt fördelad. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i ugnen på 200 °C i ca 15-20 min. Blanda ofta! Jag lade in nötterna de sista 10 minuterna för att de inte skulle bli brända.

Lämna ett svar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor så samtycker du till detta.

Stäng