Goda kvargbröd till frukost!

Ingredienser för 4 st

  • 2,5 dl naturell lättkvarg
  • 2 dl havregryn
  • 1 msk pofiber
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Valfritt: sötningsmedel, honung, kanel.

Tillagning:

  • Ställ ugnen på 180 grader.
  • Rör samman alla till en jämn smet.
  • Forma smeten till 4 runda bollar, platta till varje boll och placerara dem på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Strö eventuellt över lite frön eller havregryn.
  •  Grädda mitt i ugnen i ca 17 min.

Näringsvärde, 1/bröd

  • Energi: 134 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 4 g

Har du svårt att hitta inspiration till en bra kost? Boka tid hos oss för en kostrådgivning redan idag.

 

Lämna ett svar