Boosta fettförbränningen under träning

När du ändå är på gymmet är det lika bra att göra det ordentligt så att du får resultat av ditt slit. Här är sex enkla knep som gör att du förbränner mer när du tränar!

1. Intervaller på löpbandet för att maxa förbränningen

904a56e Genom att intervallträna så sparkar du ingång din ämnesomsättning på högvarv. Detta verkar vara det effektivaste sättet att öka fettförbränningen med hjälp av konditionsträning.

Exempel på intervallträning är att köra tabata intervaller x 8.

En annan teknik är att springa i väldigt högt tempo i en minut, för att sedan jogga lätt i en minut. Fortsätt så länge du orkar exempelvis 20 minuter.

2. Kombinera cardio med vikter140321_aj_gym_personal-training-joondalup_Banners

Genom att bära vikter på olika sätt medan du utför cardioträning så ökar du din ämnesomsättning samtidigt som du stärker och tonar dina muskler.

Bär exempelvis hantlar medan du gör jumping jacks eller bär en viktväst när du går/joggar på löpbandet.

3. Gör supersets

Gör två utmanande set på raken utan att ta en paus emellan. Detta överraskar och tröttar ut musklerna rejält vilket optimerar fettförbränningen.

Exempelvis kan du gå direkt från knäböj 12*3 repetitioner för att sedan direkt göra utfall 12*3 repetitioner.

4. Minska vilotidenRest_day_CrossFit_FibreGenom att generellt minska vilotiden mellan dina set så kommer du att bränna mer kalorier.

För att hålla musklerna och ämnesomsättningen på topp ska du högst vila 60 sekunder mellan dina olika set. Ju mindre vilotid desto bättre uthållighet och fettförbränning får du.

 

 

5. Ät inte för lite kalorier Dieta-1000kcal

Om du äter för lite kalorier kommer din kropp att bromsa in på fettförbränningen. Detta eftersom kroppen märker att den får för lite mat och börjar med att spara så mycket energi som möjligt istället släppa fettförbränningen fri.
För mer kost tips

 

 

6. Öka och utmana hela tiden

Genom att öka lutningen på löpbandet, ta lite tyngre vikt eller varför inte fler set än du brukar så kommer du då även få en effektivare och snabbare utveckling. Dina muskler måste då också arbeta hårdare vilket tillsammans gör att du bränner fler kalorier.

Trail-Running

Lämna ett svar