Bananglass – nyttigt och gott!

Såhär gör du!

Har du testat bananglass än? Om inte så är det dags nu! Du kan äta bananglassen till frukost, mellanmål eller som dessert. Den är väldigt enkel att göra och är ett bra sätt att ta tillvara på bruna bananer som annars kanske blivit slängda. Allt du behöver göra är att skala och dela en banan i mindre bitar. Frys in i några timmar, ta sedan fram och mixa till en jämn smet, tillsätt eventuellt lite vatten eller mjölk om det går trögt att mixa. Om du vill så kan du smaksätta bananglassen genom att tillsätta frysta bär! 

Många känner av det där sötsuget, kanske framför allt på kvällarna. Man vill ha något gott men så vill man samtidigt inte ge efter för suget genom att äta godis, glass, chips eller något annat. Då kan frukt vara ett bra alternativ! Just bananen är en av de sötaste frukterna vi har, också därför har den fått ett dåligt rykte som den inte förtjänar. Allt beror på vad man jämför med. Om man jämför bananen med ett grönt äpple så vinner förmodligen äpplet ur ”nyttighetsperspektiv” men om man jämför bananglass med vanlig gräddglass så vinner bananglassen alla dagar i veckan!

Lämna ett svar