I behov av middagsinspiration? Trött på att grilla?
Här kommer ett superfräscht recept med glasnudlar och massor av krispiga grönsaker! Receptet är helt veganskt och glutenfritt.
1 broccolihuvud
2 dl sojabönor
1 röd paprika
1 dl cashewnötter (gärna rostade)
Koriander
Sesamfrön1 lime
1 dl olja
2 msk japansk soja
Ca 1/2 vitlöksklyfta
Ev 1 tsk agavesirap/honung
1 röd chili
Salt
Blötlägg glasnudlarna och koka sedan i ca 5 min tills de mjuknat. Skär broccolin i minde bitar och stek i lite olja i en stekpanna. Skär paprikan i bitar och blanda med glasnudlarna, broccolin och sojabönorna. Blanda olja, soja, pressad vitlök, hackad chili, limesaft och agave/honung och smaka av med salt. Häll dressingen över salladen och blanda väl. Toppa med cashewnötter, sesamfrön och rikligt med färsk koriander.