Hälsan och det egna ansvaret

Ärlighet varar längst” är ett gammalt ordspråk som det ligger mycket sanning i. Att vara mitt i en livsstilsförändring kräver att man är ärlig mot sig själv, det kanske låter självklart men så är dessvärre inte alltid fallet.

Händer det ingenting? Loggar du verkligen mjölken i kaffet eller alla smakprov på köttfärsåsen? Det kanske inte låter som mycket för världen men flera sådana här tillfällen under en dag kan lätt komma upp i 300-400kcal. Dessutom är underrapportering av matintag och överrapportering av träningen ett vanligare fenomen än vad man kan tro.

En av de viktigaste sakerna man kan göra när man har beslutat sig om att genomföra en livsstilsförändring är att inte sticka huvudet i sanden och istället börja se sig själv genom objektiva linser. Det är när du är ärlig mot dig själv som du tar bort skammen och istället börjar se vad som faktiskt krävs av dig för att komma dit du vill. Det är när du objektivt kan se var du är nu och var du vill hamna som du inser var och hur du kan börja. Så sätt dig ner och beskriv dig själv som du hade beskrivit någon annan i din sits. Att vara ärlig mot sig själv innebär att man även tar ansvar för sig själv och sina egna handlingar. Prova, det kommer hjälpa dig mer än vad du kanske tror.

Behöver du hjälp med att komma igång med kosten eller träningen? Boka in dig på en kostnadsfri rådgivning hos oss på Gympro!

Lämna ett svar