Ibland behöver man göra mat som går snabbt och som sköter sig själv. Det här är en sådan rätt! Tina en förpackning med laxfiléer, se över vilka grönsaker och rotfrukter som finns hemma, hacka upp dem, lägg dem på en plåt tillsammans och rör ihop en snabb sås. Svårare än så behöver det inte vara!
4 laxfiléer
1 broccolihuvud
3 morötter
5-10 körsbärstomater
1 citron
Salt & svartpeppar
Olivolja
Gräddfil/Crème fraîche/Kvarg/Yoghurt
Fetaost
Skär broccoli och morot i mindre bitar. Koka några minuter så att de mjuknar något (då behöver de inte vara i ugnen lika länge). Dela tomaterna. Lägg lax och grönsaker på en plåt eller i en ugnsform. Skiva citronen och lägg ovanpå. Salta och peppra samt ringla över en skvätt olivolja. Sätt in i ugnen på 150 grader i ca 20 min. Blanda fetaosten med yoghurten eller vad du nu väljer att använda, smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev cayennepeppar eller chili för hetta eller färska örter för mer smak.