Adventsfika – Sockerfria lussebullar

    Äntligen har lussebullesäsongen öppnat för i år och vad passar bättre för den hälsomedvetne än en sockerfri variant? Testa vetja! 🙂

    Recept:

    • 50g jäst för söta degar
    • 75g margarin
    • 5dl valfri mjölk
    • 2 dl sötströ
    • 2 påsar saffran
    • 250g naturell kvarg
    • 2 krm salt
    • 15dl vetemjöl (hälften kan bytas ut mot fullkornsvetemjöl eller havremjöl)
    • 1 ägg (till garnering)

    Såhär gör du:

    Smält margarinet och tillsätt mjölk och saffran. Värm upp till fingervarmt. Smula jästen i en stor bunke och häll över degspadet (margarinet och mjölken). Rör om tills jästen är helt upplöst. Tillsätt sedan sötströ, kvarg, salt och mjölet och knåda till en smidig deg. Jäs under bakduk i ca. 30min. Knåda degen igen och baka ut till lussebullar. Låt jäsa i minst 30 min till under bakduk. Vispa sedan upp ett ägg och pensla över lussebullarna. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 min på 225C.

    Lämna ett svar

    Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

    Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor så samtycker du till detta.

    Stäng