Aminosyror är musklernas byggstenar

 

  • Muskelmassan viktig för hela kroppen
  • Muskler behöver protein för sin omsättning
  • Muskler innehåller en stor andel av kroppens totala protein
  • Protein består av aminosyror
  • Aminosyror är musklernas byggstenar och spelar stor roll för muskelutvecklingen
  • Aminosyror hjälper dig att få bättre resultat i din träning

 

Protein behövs för kroppens alla olika processer som tex, immunförsvaret, ämnesomsättningen, skelettomsättningen, muskeluppbyggnad samt återhämtning.

Muskelmassan är viktig, oavsett träningsform och nivå. Alla vinner på att välja proteinrika, livsmedel för att tillgodose proteinbehovet samt optimera resultatet av träning och vila.

Aminosyrorna har en stor roll vid läkning efter en skada. Därför är det viktigt att man sköter sin kost under perioder av vila eller rehabilitering och inte bara efter träning.

Efter träningen behöver man få i sig protein, men framför allt essentiella aminosyror.
BCAA (branched chained amino acids) är ett kosttillskott med essentiella aminosyror (leucin, isoleucin och valin) som stimulerar muskeltillväxten och uthålligheten, av dessa tre har leucin den mest betydelsefulla rollen för muskelproteinsyntesen.

BCAA minskar proteinnedbrytningen, sannolikt genom att bland annat öka nivåerna av insulin i blodcirkulationen. Insulin ökar de muskeluppbyggande processerna som äger rum i kroppen. Därför är det också viktigt att du äter kolhydrater i samband med träningen för att tillsammans med BCAA få ett optimalt påslag av insulin.

Både insulin och leucin koordinerar proteinsyntesen i skelettmusklerna, det vill säga att om man efter ett träningspass äter eller dricker något som innehåller protein och dessutom stimulerar insulinproduktion med lite kolhydrater, startar den anabola fasen (uppbyggande fas) och på så sätt stoppas nedbrytningen av musklerna (katabola fasen)

Hård styrketräning ger signaler till musklerna att börja nytillverkad muskelprotein för att bygga sig större och starkare. Efter träningen kan så lite som sex gram essentiella aminosyror (ca fyra deciliter vanlig mjölk, fil eller yoghurt) räcka för att stimulera netto syntesen.

Besök gärna vår Web-shop och beställ redan idag en vår supergoda BCAA, god, nyttig och till ett bra pris!

 

 

 

Lämna ett svar