Krämig Lågkalori-Pasta Carbonara med Rödbetstwist

Vem älskar inte en god och krämig pasta carbonara? Men är man lite mer hälsomedveten så vet man att det kanske inte är en maträtt som man kan äta varje dag med gott samvete. Goda nyheter, nu kan du det! Genom att byta ut några livsmedel till lättare alternativ så kan man laga en gudomlig pasta carbonara med rödbeta som ger pastan ett uttrycksfull och härlig färg samtidigt som det blir en härlig smaksensation. 

Recept för 2 personer

  • 200g svarvad rödbetsspaghetti
  • 50g bönpasta 
  • 1 pkt kalkonbacon
  • 2,5dl matlagningsgrädde 4%
  • 20g färskost 3-4%
  • Vitlökskyfta
  • Salt
  • Grovkorning svartpeppar 
  • Ev. Äggula 

Instruktioner

Koka upp vatten tillsammans med en nypa salt. Knaperstek kalkonbaconet och lägg på papper. Koka bönpastan enligt instruktioner på förpackningen och lägg i den svarvade rödbetan när det är ca 2-3 min kvar och häll sedan av. Under tiden som pastan och rödbetan kokar häller du matlagningsgrädden och färskosten i samma stekpanna som du använde till kalkonbaconet tillsammans med salt och vitlök efter smak. Klipp ner baconet i grädden. Låt koka upp och sänk sedan värmen. Vänd ner pastan och rödbetan i stekpannan och rör om. Servera med grovkorning peppar, sallad och eventuellt en rå äggula på toppen för en äkta pasta carbonara feeling. 

Näringsinnehåll (per portion)

Kolhydrater: 30g (46E%) (med äggula: -) 

Fett: 10g (32E%) (med äggula: 15g)

Protein: 15g (22E%) (Med äggula: 18,5g)

Lämna ett svar